Waar wij voor staan

HOPE for Horses is een overkoepelend idee gebaseerd op the Journey (van Brandon Bays), A Course In Miracles, innerlijke Leiding & proces sharing/begeleiding, de biologische natuurwetten en financiële onafhankelijkheid!

Een geïnspireerde samenwerking met en door het paard
Alles wat je in je leven ziet is een projectie van je eigen gedachtes (en ja, dit is soms knap confronterend!). Dit betekent dat je waarnemingen zullen veranderen zodra je werkt aan waarom je reageert zoals je reageert. Inzicht in je eigen gedrag en gewoontes. Zelf de verantwoording hebben over je leven en het omgaan met lastige situaties.

Ook paarden zijn soms nogal confronterend (het spiegeleffect) en dan kan het erg lastig zijn om je eigen waarnemingen te koppelen aan het gedrag van je paard. Tenslotte lijkt er soms helemaal geen connectie te zijn tussen het gedrag van je paard en je eigen gedrag. Waarom doet het paard dan wat het doet? Wat kun je zelf doen om de situatie te verbeteren?

Ben je met je paard (of zelf) tegen een probleem aangelopen waar je alleen niet meer uit komt, dan biedt HOPE for Horses je hulp. Hulp die gebaseerd is op de principes van the Journey en A Course in Miracles: Het vrijzetten van je emoties. Het maakt niet uit of de problemen van fysieke of emotionele aard zijn. HOPE for Horses helpt met het versterken van het innerlijke, emotionele en spirituele aspect van de interactie tussen mens en paard.

Met het innerlijke aspect bedoelen we dat er niet alleen naar de buitenwereld wordt gekeken, maar ook naar jezelf! Hoe voel jij je eigenlijk? Welke boodschappen zendt je uit? Ben je je bewust van de houding en gedachtes en gevoelens die je hebt? Om goed met je paard om te kunnen gaan en te kunnen rijden is het van belang dat we ons bewust zijn van de signalen die we uitzenden. Zij zijn hier namelijk van afhankelijk.

Met het emotionele aspect wordt bedoeld dat we altijd alles vanuit een emotie zien. Of het nu angst, liefde, boosheid of verdriet is, het is een emotie. Wat voor rol speelt je eigen emotie in de band met je paard? En hoe beïnvloedt jouw emotie de band met je paard? Vanuit welke emotie ben je met je paard bezig? Het is, in mijn ogen, erg belangrijk dat we ons bewust zijn van de emotie(s) die we meenemen naar ons paard. Het paard zal namelijk sterk reageren op deze emotie.

Het spirituele aspect klinkt voor veel mensen vaak ‘zweverig’. Niets is minder waar, maar we kunnen niet ontkennen dat we ook een deel spirit/geest zijn. Ook hier reageert het paard zeer sterk op, dus het is aan ons om naar dit gedeelte te willen kijken.

Elke vraag heeft het antwoord al in zich. Diep van binnen weten we het al, het enige wat ons rest is het te willen!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *