Wie zijn wij? – Achtergrond

De personen achter HOPE for Horses zijn Miranda Hoogenberg en Geert Kroes voor de hoefsmederij.

Achtergrond Miranda
“Op mijn 7e ben ik begonnen met ponyrijden en vanaf mijn 15e geef ik les, rijd ik jonge paarden in en rijd ik met ‘probleempaarden’. Ook heb ik wedstrijden gereden. Er was een tijd dat ik instructie kreeg van bekende ruiters en amazones in springen en dressuur. In 1998 ben ik op wereldreis gegaan om uit te zoeken welke richting ik op wilde met mijn leven. Dat paarden daar een deel van uit maken was al heel vroeg in mijn leven duidelijk, maar hoe? Met alleen lesgeven en het rijden van jonge of “probleem” paarden had ik niet het gevoel dat het compleet was. Voor mijn gevoel was er meer! Vandaar de reis naar Australië, Nieuw Zeeland en Canada; even afstand nemen om uit te zoeken waar mijn hart nou echt lag. Tijdens deze reis heb ik ook met paarden gewerkt. Ik ben, in Australië, een aantal maanden groom geweest van een olympisch eventing ruiter en heb op een vakantieboerderij de paarden verzorgd die daar aanwezig waren.

Na mijn wereldreis ben ik in 1999 begonnen met de opleiding I.S.P.H. SAMSUNG DIGITAL CAMERA(International School for Professional Horsemanship). Ook hier heb ik veel geleerd van gerenommeerde leraren uit de paardenwereld, maar alles viel zo’n beetje in het niet toen ik mijn lieve vriend Oamaru (genoemd naar de plaats in Nieuw Zeeland waar ik het besluit heb genomen om mijn leven definitief in het teken van paarden te zetten) kocht. Alles wat ik tot dan toe had geleerd leek bij hem niet te werken. Alles ging alleen onder zijn voorwaarden! Alles wat ik tot dan toe had geleerd, had ik overboord te gooien. Zijn karakter was zo lastig dat hij een aantal mensen in het ziekenhuis heeft doen belanden, maar ja… het was liefde op het eerste gezicht, wat doe je dan? Het enige wat mij restte was van hem te leren. En dat is het mooiste wat mij ooit is overkomen!

Na in 2002 te zijn afgestudeerd aan de I.S.P.H. te België, heb ik met veel plezier mijn eigen praktijk opgebouwd. Door de ervaring met mijn eigen paard moest ik vertrouwen op mijn gevoel, mijn innerlijke stem of hoe je het ook noemen wilt. Dat is makkelijk gezegd, maar wanneer daar het leven van je paard van af hangt is het niet altijd simpel! In de reis die ik met mijn lieve grote bruine vriend heb meegemaakt is mijn beleving over paarden en mijn Innerlijke leiding versterkt.

Al heel wat jaren ben ik bezig met het bestuderen van A Course In Miracles. Ik heb gemerkt dat het paard een enorm goede leraar is om de theorie van the Course te leren toepassen in het dagelijks leven. Dit houdt in dat je de verantwoording wilt nemen voor de waarnemingen die je ervaart. Het paard is een enorm confronterende leermeester en ik ben nog lang niet klaar om van ze te leren! Ook heb ik de laatste jaren verschillende cursussen gedaan van Leven in Vertrouwen over de vijf biologische natuurwetten. Mijn opleiding tot Journey Practitioner heb ik afgergerond in mei 2021, dit naar aanleiding van mijn eigen kanker. Dit heb ik overwonnen zonder medisch ingrijpen, maar met the Journey!
Dit neem ik allemaal mee in mijn praktijk.

Nog steeds leer ik iedere dag opnieuw wel iets van één van mijn paarden. Soms met een lach op mijn gezicht, soms stampvoetend en soms met een traan. Maar zodra ik het heb begrepen, kan ik niet anders dan glimlachen. Ik wil anderen daar graag bij helpen.”

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *