A Course In Miracles

Helen Schucman en Bill Thetford (beide gerenommeerde psychologen) zeiden tijdens een conversatie met elkaar dat er een betere manier moest zijn om met elkaar om te gaan. In hun werk als psycholoog kwamen ze vele situaties tegen waarin ze geen bevredigende oplossing konden vinden. Op een gegeven moment begon Helen Schucman een stem te horen. Deze stem werd steeds duidelijker en Helen wist niet meer wat ze ermee moest doen. Ze besloot het aan Bill te vertellen en hij adviseerde haar om wat de stem haar vertelde op te schrijven. Van 1965 tot 1972 noteerde Helen, met behulp van Bill, de informatie en dit is later A Course In Miracles (een cursus in wonderen) genoemd.

In 1976 verscheen A Course in Miracles als boek in Amerika. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen exemplaren over de hele wereld verspreid en is het boek sinds 1999 ook in een Nederlandse vertaling verkrijgbaar.

We projecteren onze innerlijke gedachtegang op de buitenwereld. Door jezelf als uitgangspunt te nemen en je waarneming te veranderen, kom je tot de verrassende ontdekking dat je wereld mee verandert!

Ieder mens is op deze wereld om de reis terug te maken naar zijn ware Zijn. Hoe je dat doet is je eigen keus. We zijn helemaal vrij om onze eigen keuzes te maken en daarin de gevolgen van deze keuzes te mogen ervaren. Wat je ook doet, welke weg je ook kiest, er is altijd een uitkomst van deze weg.  Situaties ontstaan niet zomaar, al kan dat soms wel zo lijken.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *