Horse Minding & Instructie

Horse Minding is een combinatie van Natural Horsemanship, Klassieke rijkunst, bewustwording en equAlatie. EquAlatie staat voor: equus en equal (gelijkheid), Al staat voor alles, -atie staat voor relatie.

Horse Minding gaat uit van het principe dat wanneer je meer bewustzijn hebt van je eigen handelingen (en ook gedachtes),  je lijf beter in balans is en je daardoor je paard, of de situatie waar je inzit, beter kunt aanvoelen.

oamaru(50)

Bij Horse Minding leer je de signalen van je paard beter begrijpen en ook een actie leren toepassen. Het paard geeft continu signalen af, en wanneer wij die niet direct oppikken zal het paard de signalen sterker herhalen. In sommige gevallen kan dit tot problemen leiden.

Voor wie is Horse Minding?

  • Voor iedereen die op een prettige manier met zijn paard wil omgaan. Of je nu een professional of recreant bent, spring- of dressuurruiter, dat maakt niets uit.
  • Voor iedereen die in de dagelijkse omgang met paarden het paard meer in zijn waarde wil laten, door de signalen die het paard afgeeft beter te willen leren onderkennen.
  • Voor mensen die in het rijden tegen ‘problemen’ aanlopen en een oplossing zoeken kan Horse Minding wellicht een uitkomst bieden.

Wij rijden paard, omdat ons dat veel plezier geeft. En we willen graag een fijn bewegend en ontspannen paard. Dat is voor de ruiter prettig, maar ook voor het paard het beste. Hoe kom je zover dat je paard zich prima in zijn lijf voelt en dat je zelf tevreden van je paard afstapt na de gedane arbeid? Een van de voorwaarden om hiertoe te komen is dat je ook kijkt naar datgene wat je paard of jijzelf nodig hebt. Hiermee bedoel ik dat je altijd open moet blijven staan voor een verandering of aanpassing die helpt voor een beter resultaat. Voor mij is het zeer belangrijk dat het paard wordt erkent als de grootste instructeur!

trust(34)oamaru(47)

Met heel veel plezier geef ik paardrijles. Het plezier haal ik voornamelijk uit het paard en de reacties van het paard wanneer de ruiter/amazone begrijpt wat hij of zij moet doen om tot ontspanning in de oefening te komen. De beloning die het paard je dan geeft maakt alle moeite meer dan waard!

Er is een mogelijkheid om bij HOPE for Horses les te nemen. Is dit niet mogelijk, dan kom ik in overleg ook op locatie.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *